سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نکات اخلاقی از استاد اخلاق شیخ علی اکبر تهرانی حفظه الله - سری دوم

21- خدا در آیه ای از قرآن میفرماید : برپا میدارند نماز را و میدهند زکات را، نماز چون مفت است تند وتند میخوانند ولی به زکات که میرسند نمیدهند. نمیشود آدم یک بخش آیه را قبول کند و یک بخش آن را قبول نداشته باشد.
22- خدا انسان را به چیزهایی که دلش نمیخواهد امتحان میکند.
23- اگر قبول کردی که همة نعمتها و موفّقیتهای تو از جانب خداست، خدا زیادش میکند.
24- این که خدا میفرماید شما را میزنم، این طور نیست که انگشت بیاندازد و چشم شما را در بیاورد، بلکه توفیق کار خوب را از شما میگیرد.
25- همیشه از خدا بخواهید هرچیزی که میخواهد ما را از او و اهل بیت علیهم السّلام جدا کند از ما بگیرد.
26- شمشیرهایی که طلحهها و زبیرها زدند به درد اسلام خورد ولی به درد خودشان نخورد، چون درون شان مخالف خطّ خدا بود. آنها فقط بارکش اسلام بودند.
27- اگر مؤمن باشید و مردم بخواهند در خطّ شما بیایند، برای آنان چراغ هدایت میشوید و اگر مؤمن باشید و مردم نخواهند در خطّ شما بیایند، برای آنها حجّت میشوید.
28- اگر میپندارید عاقلید پس بدانید : عقل آن است که به وسیله ی آن خیر و شر را از هم تشخیص دهیم. خیر آن است که خدا و رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم امر فرموده باشند و شر آن است که خدا و رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم نهی فرموده باشند.
29- تو باید در رعایت حرام و حلال، نجس و پاکی خودت را خسته کنی. آن قدر که به او نشان بدهی که از حرام و نجاست بدت میآید. خدا هم آن وقت به قصد تو نگاه میکند ... .
30- ما را حتماً آزمایش میکنند تا نشان بدهند اینهمه کار که کردهایم برای که بوده. برای هوای نفس بوده یا برای خدا؟
31- هرگاه کارهای برای رضای خدا باشد، نه تشویق دیگران انسان را خوشحال و از خود راضی میکند و نه تکذیب مردم انسان را ناراحت و مأیوس میکند.
32- این که میگویند هرکس خودش را شناخت خدا را شناخته به دو معناست : یکی اینکه در خلقت خودت مطالعه کنی و ببینی خدا در وجود تو چه کرده .دیگر این که هر کار که میکنیم یا نمیکنیم، بدانیم که خدا خواسته یا نفس مان. 33- حضور در کلاس های اخلاق و عرفان به تنهایی شما را زیبا نمیکند، بلکه عملی که میکنید شما را زیبا میکند.
34- امروز که جوانی و زور داری و میتوانی خلاف کنی ولی جلوی نفست را میگیری و نمیکنی، تو انسان بردباری هستی. معنای بردباری همین است.
35- میوه ی درخت توکّل، قطع امید از مردم است، میوه ی ترس از خداوند، نترسیدن از مردم است و میوه ی یقین، اخلاص در کارهاست.
36- ذکر، فقط "سبحان الله" گفتن و یا تسبیح گرداندن و پیسپیس کردن نیست. ذکر یعنی یاد، یاد خدا. یعنی هرگاه کار خلافی پیش بیاید برای رضای خدا انجام ندهی یا این که اگر بخواهی کار خوبی بکنی، تنبلی نکنی، این یعنی یاد خدا بودن.
37- یاد خدا انسان را از همه ی خلافها باز میدارد. تا زمانی که انسان به یاد خداست گناه نمیکند، ولی وقتی انسان غافل شد همه کار میکند.
38- انسان اگر در حال ارتکاب به گناه باشد، حتی اگر یک بچّه ی چهار پنج ساله ناگهان وارد شود، خجالت میکشد و دست از آن گناه بر میدارد. نعوذبالله خدا را به اندازه ی یک کودک ببینید و جلویش گناه نکنید. بدانید که خدا بصیر است و دارد میبیند.
39- زکات، اموال شما را بیمه میکند. بعضیها فکر میکنند اگر وجوهات مالشان را بدهند و مالشان را حلال کنند فقیر میشوند. نه والله، خدا برکت میدهد و نمیگذارد فقیر شوی.
40- اسلام یعنی تسلیم. یعنی این که شخص در مقابل خدا و رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم و فرزندان رسول علیهم السّلام تسلیم باشد.
کتاب نور هدایت گردآورنده جناب آقای علی کیانی
برگرفته از پایگاه : azha.ir


اولین دیدگاه را شما بگذارید نکته های اخلاقی1 ،

 گامها و...   

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

لوگوی دوستان



ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ